Ar karvės pienas toks pat naudingas kaip motinos pienas?

SetWidth520-Arba-vietoj-1-foto

Po dešimtmetį trukusio tyrimo, išaiškinus svarbias, sveikatai naudingas motinos pieno sudedamąsias dalis, mokslininkų iš Foods for Health instituto, Kalifornijos universiteto (JAV), komanda tą patį siekia padaryti su karvės pienu.

Tikslas – nustatyti potencialią jo naudą žmogaus sveikatai ir pieno industrijai. Bus telkiamasi į grupę natūraliai piene esančių junginių, vadinamų „gliukanais“. Tyrėjai identifikuoja molekules, kurios – kaip ir motinos piene – sąveikauja su naudingomis bakterijomis (bifidobakterijomis).

Profesorius David‘as Mills‘as teigia, kad sąveikaudamos jos lengvina virškinimą, užkerta kelią žarnyno uždegimams, stiprina imunitetą, grąžina ramybę labai jautriems kūdikių žarnynams, taip pat kovoja su vėžiu. D. Mills‘as sako, kad tyrimas pasitarnaus Amerikos pieno industrijai, identifikuodamas ir padidindamas išrūgų ir kitų pieno produktų vertę. Plačiau

www.dairyherd.com informacija

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Comments are closed.