Kinijos pieno kokybė kyla, tačiau dar yra kur tobulėti

Kinijos pieno kokybė kyla

Nepaisant tokių Kinijos pieno pramonės problemų kaip karvių ligų proveržiai, žalio pieno, gaminamo vietinių Kinijos fermerių, kokybė pastaraisiais metais labai pakilo.

Žalio pieno kokybė šiuo metu yra žymiai geresnė nei iki 2008, kuomet buvo paviešintas mirtinai nuodingų pieno miltelių Kinijoje skandalas, skelbia Baltoji Knyga, išleista Kinijos-Olandijos pienininkystės plėtros centro (Sino – Dutch Dairy Developement Centre).

Per šešerius metu pieno riebalų ir baltymų kiekio rodikliai žaliame piene, pagamintame didžiuosiuose pieno ūkiuose, padidėjo apie du kartus, teigiama Baltojoje Knygoje, kurioje cituojami nacionalinės pieno pramonės ir technologijų sistemos duomenys.

„Kinijos pieno pramonė keičiasi, tačiau nepaisant gerėjančios žalio pieno kokybės, vis dar yra didelė spraga tarp Kinijos ir kitų, pažangesnes technologijas naudojančių, šalių.“, – teigia Li Shengli, Kinijos žemės ūkio universiteto profesorius.

Kai kurios problemos vis dar išlieka aktualios Kinijos pieno pramonei. Karvių ligų kontrolė išlieka problemiška, skelbiama Baltojoje Knygoje. Dėl pasenusios skiepų sistemos, keblumų kelia pastaraisiais metais pasitaikantys snukio ir nagų ligos protrūkiai.

Siekiant užtikrinti žalio pieno tiekimą, vietinės ir užsienio pieno kompanijos greitina pieno ūkių statybas Kinijoje.

Naujosios Zelandijos milžinas – pieno kooperatyvas „Frontera“ ir JAV sveikatos priežiūros kompanija „Abbott“ kartu pranešė, kad drauge Kinijoje statys penkis pieno ūkius. Investicija sieks 300 milijonų dolerių.

Jei tai patvirtins Kinijos valdžia, planuojamos statyti fermos „Frontera“ kompanijai bus jau trečia pieno ūkio bazė šioje šalyje. Plačiau

Pagal http://www.globaltimes.cn informaciją

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Comments are closed.