Lietuvoje pagaminta mažiau sūrių

cheeses-389687_960_7202019 m. I ketvirtį Lietuvoje šviežių sūrių pagaminta mažiau.

Šių metų I ketvirtį Lietuvos pieno gaminių gamintojai pagamino 7,18 tūkst. t šviežių (nebrandintų arba nekonservuotų) sūrių (PGPK kodas 10.51.40.30.10), t. y. 17,0 proc. mažiau nei 2018 m. sausio–kovo mėn. Analizuojamu laikotarpiu suaktyvėjo šių gaminių pardavimai vidaus rinkoje, o į kitas Europos Sąjungos (toliau – ES) ir į trečiąsias šalis sumažėjo. 2019 m. I ketvirtį šalies pieno gaminių gamintojai Lietuvos rinkoje šviežių sūrių pardavė 4,1 proc. daugiau (iš viso 1,80 tūkst. t) nei 2018 m. I ketvirtį. Tačiau šių gaminių pardavimai į kitų ES šalių rinkas sumažėjo 14,4 proc. (iki 5,22 tūkst. t), o į trečiąsias šalis – net 44,8 proc. (iš viso 0,34 tūkst. t). Vidutinė šviežių sūrių pardavimo kaina (gamintojų, be PVM) analizuojamu laikotarpiu, palyginti su 2018 m. sausio–kovo mėn., padidėjo: Lietuvos rinkoje – 3,4 proc. (iki 4,08 EUR/kg), kitų ES šalių rinkose – 13,8 proc. (iki 3,11 EUR/kg), trečiųjų šalių rinkose – 9,8 proc. (iki 3,37 EUR/kg).

„AgroRinka“ informacija

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *