Naujienų apžvalga: 2017-01-03

21Mokestinė našta ūkininkams šiemet tapo didesnė. Įsigaliojo mokesčių pakeitimai. Pateikiame tuos, kurie aktualūs žemdirbiams.Ūkininkams ir jų partneriams taikomos maksimalios pajamų sumos, nuo kurių nemokamos socialinio draudimo įmokos: 2018 m. 14 vidutinių šalies darbo užmokesčių per kalendorinius metus, 2019-aisiais ir vėlesniais – 28 vidutiniai šalies darbo užmokesčiai. Plačiau

Ūkininkai skatinami diegti biotechnologines naujoves ir didinti veiklos pelningumą. Laikantis Nacionalinės darnaus vystymosi strategijos ir pažangaus ūkininkavimo principų, Lietuvoje vis sparčiau plinta intensyvios žemdirbystės alternatyvos: tausojamoji, arba nacionalinės kokybės produktų gamybos, ir ekologinė žemdirbystės sistemos. Plačiau

E. Gedgaudas: „Didinant produktyvumą galima sumažinti produkcijos savikainą ir išlaikyti pieno ūkius“. Mokslininkai nustatė, kad tikslingai naudojant genetinius gyvulių išteklius, progresas gyvulininkystėje siekia 10 proc. kiekvienais metais, o tai didina ekonominį efektyvumą. Gyvulio genetinė informacija atskleidžia ekonomiškai svarbiausius rodiklius: gyvulio produktyvumą, pieno baltymingumą ir riebumą, somatinių ląstelių skaičių piene, eksterjero savybes, gyvulio ūkinio naudojimo trukmę. Plačiau

Pieno sektorius šiuos metus pradeda kitaip nei praėjusius. Pasaulio pieno pramonei praėję metai buvo puikūs, tačiau naujiesiems prasidėjus rinkoje vėl netrūksta nerimo ženklų ir net kalbų apie artėjančią dar vieną krizę. Po 2016-aisiais kankinusios itin žemų pieno kainų krizės sektorius pernai visiškai atsitiesė: kai kurios produkcijos kainos šoko iki rekordinių aukštumų, pramonė ūkininkams už pieną mokėjo dvigubai didesnę kainą. Plačiau

Darbo jėgos trūkumas britų ūkininkus varo į neviltį. Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos sukelia vis daugiau pasekmių šiai valstybei. Ūkininkai neberanda sezoninių darbininkų, todėl derlius lieka nenuimtas. „New York Times“ dienraštis rašo apie sudėtingą situaciją britų ūkiuose. Plačiau

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *