Naujienų apžvalga: 2018-02-02

02-MolokoViceministras S.Savickis: nelabai tikiu, kad pieno supirkimo kaina gali labai didėti. Vilkaviškyje viešėjęs ir su šio rajono pieno gamintojais bendravęs Žemės ūkio viceministras Saulius Savickis papasakojo apie neseniai pristatytą pieno sektoriaus plėtros strategiją, niekaip nesibaigiančias derybas tarp gamintojų ir perdirbėjų, apžvelgė pienininkystės ateities gaires. Plačiau

Pienininkai: sektorius tampa efektyvesnis. Pernai pieno ūkių skaičius Lietuvoje susitraukė dešimtadaliu, tiek pat sumažėjo ūkiuose laikomų karvių, tačiau primelžto ir supirkto pieno kiekiai beveik nepakito – tai liudija, kad šalies pienininkystės sektorius tampa efektyvesnis. Pasak pienininkų asociacijos „Pieno centras“ direktoriaus Egidijaus Simonio, pieno gamyba prekiniuose šalies ūkiuose pernai bendrai susitraukė maždaug 1 proc. – iki 1,4 mln. tonų. Plačiau

Jau laikas pradėti ruošti sėklas pavasario sėjai. Tokios, beveik kiekvienų metų žiemą rašomos, rekomendacijos rodo ypatingą sėklinių grūdų kokybės reikšmę būsimam vasarinių javų derlingumui. 2018 metų pavasarį sėklų kokybės gerinimas dar svarbesnis, nes praėjusiais, 2017 metais dėl ypač lietingos ir vėsios vasaros bei rudens visų rūšių vasarinių javų didžioji sėklinių pasėlių dalis gerokai (iki 3 savaičių) užtęsė aktyviąją vegetaciją. Plačiau

Rusija planuoja neregėtų apimčių grūdų eksportą. Rusija šiais žemės ūkio metais (žemės ūkio metai skaičiuojami nuo kalendorinių metų vidurio) planuoja iki šiol neregėtų apimčių grūdų eksportą – bemaž 50 mln. tonų. Palyginti su ankstesniais žemės ūkio metus, rusiškų grūdų pasiūla tarptautinei rinkai išaugtų iki 40 procentų. Plačiau

Ūkininkams veria naujų galimybių vartus. Kauno technologijos universiteto Maisto instituto vykdomas projektas „Produkcijos savikainą mažinančių bei saugą ir kokybę gerinančių fermentinių sūrių technologijų pritaikymas gamybai ūkiuose bei mažose įmonėse“ jau įsibėgėjo. Mokymuose dalyvaujantys ūkininkai teigiamai vertina naują technologiją, žada ją pritaikyti savo ūkiuose. Plačiau

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *