Pienas ir jo produktai mažina kaulų lūžių riziką

GERMANY-AGRICULTURE-MILK-SUBVENTIONS

20 metų trukusio tyrimo rezultatai rodo, kad pienas ir jo produktai gali sumažinti kaulų lūžių riziką.

830 tyrimo dalyvių 1988-1989 metais užpildė anketas, kuriose buvo analizuojami mitybos įpročiai ir įvairių grupių maisto produktų kiekis dietoje. Visi tyrimo dalyviai stebėti iki 2008 metų, registruoti šlaunikaulio galvutės lūžio atvejai.

Rezultatai parodė, kad mažai pieno ir jo produktų vartojantys ligoniai dažniau patyrė šlaunikaulio galvutės lūžius negu vidutiniškai ir daug pieno produktų vartojantys asmenys.

Mažu kiekiu tyrime laikyta viena porcija per savaitę, vidutiniu – viena pieno produkto porcija per dieną, dideliu – daugiau nei septynios porcijos per savaitę.

Vartojant vidutinį ar didelį kiekį pieno produktų kaulo lūžio rizika sumažėjo apie 40 proc. Rizikos sumažėjimas išliko ir atmetus kitus svarbius rizikos faktorius, pavyzdžiui, kaulų mineralinį tankį.

www.vlmedicina.lt informacija

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *