Sukurtas naujas pienas su omega-3

JAV, Virdžinijos technologijų universitete, mokslininkai sėkmingai papildė pieną žuvies taukais. Pasak mokslininkų, jie sukūrė naują produktą, skirtą išlaikyti geresnę žmonių sveikatą. Tyrimo metu buvo išbandyti keturi pieno riebalų ir žuvų taukų santykiai, išskirtas optimaliausias santykis 78 proc. pieno riebalų ir 22 proc. žuvų taukų. Šį produktą vertino daugiau kaip 24 savanoriai, kurių nuomone pienas su omega-3 riebalų rūgštimi nesiskyrė nuo įprasto šviežio pieno.

Profesorė Susan E. Dunkan teigė, kad tyrimo metu buvo daug neaiškumų, kaip žuvų taukai paveiks pieno struktūrą, ar pienas įgaus neįprasto skonio, ar pasikeis spalva, tačiau rezultatas pasirodė geresnis – stabilus, be jokio cheminio skonio ar kvapo, produktas. Taip pat pridūrė, kad šiuo tyrimu tikimasi padėti žmonėms, kurie labai mėgsta pieną bei jo produktus ir nemėgsta ar neišgali nusipirkti ir suvartoti tiek žuvies, kad organizmas gautų pakankamą kiekį omega-3 riebalų rūgščių.

Būtina pabrėžti omega-3 riebalų rūgščių poveikį – gerina kūdikių smegenų vystymąsi, stiprina nervų sistemą bei imunitetą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, atesrosklerozės bei miokardo infarkto riziką, taip pat slopina krešėjimą, trombų susidarymą, širdies aritmiją, didina kraujagyslių elastingumą.

Parengta pagal redorbit.com informaciją.

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Comments are closed.