Veršelių šėrimas: ALTA pavyzdys (I)

Ar tikrai žinote kada ir kuo šerti veršelius, kad pasiektumėte geriausią rezultatą? Tai sudėtingas klausimas, kuris tarp ūkininkų gali sukelti daugybę diskusijų ar net barnių, kadangi rasti vieną visiems tinkantį sėkmės receptą – itin sudėtinga. Tačiau mes pabandysime. Vasaros pradžioje Lietuvoje viešėjusi tarptautinės veisimo kompanijos ALTA atstovė Daniela Vasiliu atskleidė naujausių tyrimų informaciją ir pasidalino siūlomu veršelių šėrimo planu.

wr

Tamisiai mėlyna splava pažymėti individualūs nameliai; šviesiai mėlyna – grupiniai nameliai

TIKSLAS:  2.5 x gimimo svoris iki nujunkimo

Pienas = pasterizuotas karvės pienas (60 min. šildyti 60 °C).

Jeigu naudojami pieno milteliai: baltymai: Riebalai = 22:20 (gyvulinės kilmės baltymai) 180 g/L (15% kitų medžiagų pagamintame produkte)

*Šaldymas sunaikina baltąsias kraujo ląsteles.

** kiti 6 – 8 šėrimai, po krekenų, turėtų būti sudaryti iš pasterizuoto pieno, gauto pamelžus prieš 3 dienas apsiveršiavusią karvę

*** Padarykite šieno ir granuliuoto pašaro mišinį. Nešerkite jų atskirai.

 

 

Dalinkis:

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *